Covid-19

El Brasil registra gairebé 4.000 morts i 90.000 nous casos en un dia

  • El Brasil detecta una nova variant del coronavirus similar a la sud-africana a les seves fronteres

El Brasil marca un nou rècord aquest dimecres en el balanç de dades del coronavirus al registrar 3.869 morts i 90.638 nous casos per coronavirus en l’última jornada. Durant el mes de març han mort 66.868 persones per la malaltia, i es converteix el segon mes amb més morts des de l’inici de la pandèmia al país i la mitjana de víctimes mortals en l’última setmana va arribar a la pitjor xifra registrada amb 2.971, segons el portal G1. Amb aquestes noves dades, el Brasil ha arribat a la xifra de 321.515 morts i 12.748.747 positius des que va esclatar la pandèmia. D’altra banda, la cartera de Salut brasilera ha informat que 18.529.603 dosis de la vacuna contra la Covid-19 han sigut administrades arreu del país.

Al Brasil s’estan utilitzant les vacunes de AstraZeneca i Coronavac, però des d’aquest dimecres l’Agència Nacional de Vigilància Sanitaria (Anvisa) ha aprovat la sol·licitud d’ús d’emergència de la vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica Johnson & Johnson.

Nova variant de coronavirus al Brasil

El director del Centre de contingència de coronavirus del Brasil, Paulo Menezes, ha anunciat aquest dimecres la identificació per primera vegada d’una variant sud-africana de la Covid-19 al país.

La variant va ser detectada en una dona de 34 anys, que va presentar símptomes lleus i que no havia viatjat recentment, per la qual cosa el director de l’Institut Butantan, Dimas Covas, ha indicat que malgrat que la variant és similar a la de Sud-àfrica, la primera hipòtesi és que es tracta d’una nova variant, segons informa G1. «Com que no hi ha antecedents de viatges o contacte amb viatgers de Sud-àfrica això porta a concloure que sigui una nova mutació de la sud-africana», ha explicat Covas.