Turisme en pandèmia

El Regne Unit multarà amb 6.000 euros qui surti del país per vacances

  • Els britànics volen evitar l’arribada d’una quarta onada

  • Alemanya insisteix també en el perill de viatjar a l’estranger per motius turístics

El Regne Unit planteja imposar sancions als ciutadans que viatgin fora de les seves fronteres durant les vacances de Setmana Santa. El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, ha anunciat que les multes podran arribar a les 5.000 lliures (5.789 euros). Aquesta proposta serà votada dijous al Parlament britànic. Si s’aprova, la llei entrarà en vigor dilluns. La mesura es vol prendre per evitar l’arribada de la quarta onada.

El país viu actualment un descens de contagis gràcies al pla de vacunació, però l’augment de positius a la resta del continent ha fet que el Govern britànic no vulgui baixar la guàrdia. Dilluns es van registrar al país 17 morts, la xifra més baixa des de setembre. Per evitar el creixement del virus, l’Executiu de Boris Johnson també ha prohibit els desplaçaments interns sense motius justificats.

Fins ara, el plantejament de Johnson era poder obrir les portes per al turisme el 17 de maig, no obstant, els mitjans locals parlen dimarts que les fronteres no podran creuar-se sense un motiu essencial fins al 30 de juny. Hancock ha assenyalat a Sky News que el grup de treball sobre viatges repassarà tot allò relatiu als desplaçaments a l’estranger i donarà indicacions sobre això el 12 d’abril. El ministre ha assenyalat que encara és «massa aviat» per saber quina serà la decisió final sobre les vacances a l’estranger a causa del repunt detectat en les infeccions per tot Europa.

PCR a Alemanya

Per la seva banda, Alemanya ha anunciat que obligarà tots els turistes que tornin al país a presentar una PCR negativa tot i que el lloc de procedència no sigui considerat de risc. La mesura arriba després de l’augment de la demanda en els viatges a Mallorca per la decisió de treure les illes del llistat de zones de risc per Covid. «Desaconsellem tots els viatges a l’estranger, en general tots els viatges que no són estrictament necessaris», va indicar dilluns la cancellera alemanya, Angela Merkel. Aquest pas enrere ha sigut celebrat per diversos estats federats, que no entenien que es pogués viatjar a les illes, però no a la costa del Bàltic.

El país es manté tancat davant el creixement dels casos que es dona des de mitjans de març. «Ens quedem a casa» per tenir «un bon estiu», va indicar a la cadena NTV Helge Braun, ministre de la Cancelleria alemanya. Braun va insistir que la Setmana Santa ha de ser un període per «no gastar recursos que després haguéssim necessitat amb urgència», va assenyalar.

Coherència a Espanya

Mentrestant, Espanya manté les portes obertes perquè els turistes internacionals visitin les illes i altres comunitats durant la Setmana Santa. És per això que, dilluns, la Unió Europea (UE) va remarcar que Espanya havia d’assegurar coherència en les restriccions de viatges aplicades al turisme nacional i internacional. «Els Estats membres haurien d’assegurar coherència entre les mesures aplicades als dos tipus de viatge», expressava el portaveu de Justícia de l’Executiu comunitari, Christophe Wigand. La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha contestat a la UE indicant que «cadascuna de les regions té adoptades les pautes que els sembla que són millors per controlar la Covid al seu territori».