Tenien 6 anys

Dos nens moren al caure en un pou de mina artesanal a Nicaragua

  • Els menors van morir ofegats en el segon cas de defuncions d’aquest tipus en dues setmanes

Dos nens van morir al caure al pou d’una mina artesanal en una zona rural de Nicaragua, va informar aquest dilluns la Conselleria de les Comunitats Educatives. Els nens, tots dos de sis anys, van ser trobats sense vida hores després que els seus pares els haguessin enviat a «fer un encàrrec» i notar «que no tornaven», segons la informació oficial.

L’accident va ocórrer diumenge a la tarda, a Kuikuinita, una comarca rural del municipi de Mulukukú, a la Regió Autònoma Carib Nord (RACN), la zona més pobra i menys poblada de Nicaragua. Els nens van morir ofegats, ja que el pou de la mina contenia aigua al seu interior, d’acord amb els detalls de la conselleria.

Els nens eren amics i estudiaven el primer any d’educació primària, segons les dades del Ministeri d’Educació.

Les autoritats nicaragüenques, que van tractar el cas com un accident, no van informar de cap investigació policial per descartar un possible crim en contra dels menors. Les mateixes autoritats van recomanar als miners artesanals, també anomenats ‘güiriceros’, assegurar els entorns de les mines o establir senyals, per evitar accidents.

Aquest és el segon cas de morts en mines artesanals que ocorre a Nicaragua en les últimes dues setmanes. El dia 1 els cossos de dos homes van ser trobats soterrats dins d’una mina artesanal del departament (província) de Río San Juan, fronterer amb Costa Rica. Els homes van ser identificats com Joel Orozco Oporta, de 43 anys, i el seu fill Yaniel Orozco Gómez, de 15 anys, que havien desaparegut el 27 de febrer passat.

Nicaragua compta amb múltiples zones on abunden les mines artesanals, entre les quals, les del nord-est i sud del país. Tot i que el treball de ‘güiricero’ és considerat perillós, especialment quan es tracta de mines subterrànies, els homes de Nicaragua, el tercer país més pobre de Llatinoamèrica després d’Haití i Veneçuela, corren el risc, perquè en un dia guanyen el que obtenen en un mes si es dediquen a tasques del camp.

Temes:

Nens Nicaragua