Moment viral

Bernie Sanders i les seves manyoples, mems de la investidura de Biden

El senador demòcrata va acudir a la cerimònia amb uns vistosos guants que han despertat l’humor de les xarxes

Als Estats Units ha començat una nova era quan aquest 20 de gener Joe Biden va prendre possessió com a 46è president del país. Un líder que ha apostat per un gabinet progressista i per desfer les decisions polítiques més polèmiques del seu antecessor, Donald Trump. Un canvi que el món veu amb bons ulls i esperança. L’acte d’investidura, una cerimònia als peus del Capitoli sense gairebé públic i una ciutat de carrers buits completament presos pels militars, va donar lloc a multitud d’imatges. Una de les que més ha cridat l’atenció a les xarxes ha sigut la del senador demòcrata Bernie Sanders, que va acudir la cerimònia amb unes vistoses manyoples i un abric caqui; una indumentària que destacava amb la formalitat del vestuari elegit pels assistents a l’acte.

Abrigat amb l’abric i els guants, arrupit a la cadira per protegir-se del fred, la imatge de Sanders s’ha viralitzat i ha sigut objecte de divertits mems. Els hashtags #BernieSanders i #BerniesMittens (les manyoples de Bernie) han sigut trending topic durant la nit i han deixat mems hilarants.

«Volia mantenir l’escalfor i és el que he fet»

El senador Sanders ha defensat el seu estilisme, segons unes declaracions recollides pel diari ‘The Hill’: «A Vermont, sabem alguna cosa sobre el fred» i «no estem tan preocupats per la bona moda». La seva dona, Jane O’Meara Sanders, també va sortir en la seva defensa i va explicar que l’abric va ser un regal de Nadal del seu fill: «¡Una jaqueta de plomes de Vermont, manyoples de Vermont, sentit comú de Vermont!», va afirmar. Està clar que l’excandidat presidencial va preferir la comoditat i evitar passar fred abans que una vestimenta estètica.

Sanders, a domicili

Sanders, a domiciliA les xarxes hi ha qui ha anat fins i tot més enllà del mem. És el cas de Nick Sawhney, que s’ha entretingut a crear una pàgina web en què s’introdueix qualsevol direcció i Sanders apareix assegut al lloc que s’ha indicat. Gràcies a l’‘street view’ de Google Maps, la web pot fer aparèixer Sanders a la porta de casa.