Paradoxa econòmica

La carn, un bé de luxe a l’Argentina

  • El consum d’aquest aliment ha caigut als nivells del 1920 com a conseqüència de la crisi econòmica agreujada per la pandèmia

  • El 1954, els argentins menjaven 101 quilograms a l’any, mentre que el 2020 va tancar amb una mitjana de 49,7 quilos

La ciutat de Buenos Aires té una empremta bovina des de la seva fundació. Aquelles set vaques i un toro que van portar els espanyols a mitjans del segle XVI van començar a definir un perfil productiu. La ramaderia va ser l’activitat econòmica dominant del que acabaria dient-se Argentina i, a més, una matriu cultural de llarga durada. D’aquell grapat d’animals es va passar a exportar-ne centenars de milers de tones. Però en un dels països bovins per excel·lència es menja cada dia menys la seva carn. El consum ha caigut per sota dels 50 quilograms anuals, segons la Cambra de la Indústria i el Comerç de Carns i Derivats de la República Argentina (CICCRA). Es tracta la quantitat més baixa dels últims 100 anys. Caldria remuntar-se al 1920 per trobar una xifra similar.

Temes:

Argentina