Està enfadat, però demana calma

Trump reacciona a l’‘impeachment’: «No vull violència»

S’ha posicionat després de l’assalt al Capitoli de la setmana passada per part dels seus seguidors, en el qual van perdre la vida diverses persones

L’encara president nord-americà, Donald Trump, ha reaccionat aquest dimarts, tan sols un dia abans del debat i votació del seu ‘impeachment’, a l’assalt al capitoli perpetrat pels seus seguidors. Després d’haver expressat el seu malestar pel procés a què serà sotmès demà, el magnat ha assegurat que no vol «violència».

El multimilionari republicà podria convertir-se en el primer president nord-americà que és sotmès a dos judicis polítics al Congrés aquest dimecres, quan la Cambra de Representants examinarà l’acte d’acusació i hauria de votar el mateix dia.

El president sortint ha considerat «absolutament ridícul» que se li obri un altre judici polític al Congrés per l’assalt al Capitoli de dimecres passat i ha assenyalat que està causant «un gran enuig». Trump ha realitzat aquestes declaracions als periodistes a la Casa Blanca poc abans de sortir de viatge cap a Texas, on visitarà les tasques de construcció del mur fronterer, i enmig de la tensió política que viu el país després de les caòtiques jornades de la setmana passada.

Per la seva banda, l’FBI ha alertat la resta d’autoritats i agències federals de la possibilitat de «protestes armades» a les diferents capitals estatals durant els dies previs a la imminent presa de possessió del president electe, Joe Biden, el 20 de gener a l’escalinata del Capitoli a Washington.