Balanç provisional

Almenys 17 persones decapitades al Congo

  • L’atac, portat a terme a Tingwee, a l’est del país, ha sigut atribuït a la milícia Forces Democràtiques Aliades, que manté suposats llaços amb Estat Islàmic

Almenys 17 persones han sigut decapitades en un nou atac atribuït a la milícia Forces Democràtiques Aliades (ADF) a la província de Kivu Nord, a l’est de la República Democràtica del Congo (RDC), segons ha informat el responsable de la societat civil a la localitat atacada.

Els fets han tingut lloc a la localitat de Tingwee, al territori de Beni, segons ha explicat al portal ‘Actualité’ Patrick Musubao, que és al lloc dels fets i està participant en la recuperació dels cossos de les víctimes.

Assassinats amb matxet

Per la seva banda, Sabiti Nziamonja, delegat del governador a Eringeti, ha assenyalat que les víctimes procedien d’aquesta localitat situada a 12 quilòmetres i eren al camp quan van ser atacades dijous a la tarda.

«Tots han sigut assassinats amb matxet i decapitats», ha explicat, denunciant que els atacants «van ajuntar les víctimes en un mateix lloc, les van lligar i les van decapitar». Les víctimes han sigut trobades per una patrulla de l’Exèrcit congolès i no es descarta que el balanç pugui augmentar, ja que aquest divendres continuen les operacions de recerca a la zona, segons ‘Actualité’.

Un dels grups armats més perillosos

Un dels grups armats més perillososLa milícia de les ADF, que manté suposats llaços amb el grup gihadista Estat Islàmic, actua a la RDC des de la dècada dels 90 i, malgrat les reiterades ofensives fetes contra ella, continua generant violència a la zona. Així, està considerat un dels grups armats més perillosos dels que operen al país africà.

Diversos grups armats controlen parts de l’est de la RDC malgrat que la guerra de 1998-2003 s’hagués acabés formalment.

El conflicte va causar milions de morts, la majoria víctimes de la gana i les malalties. Els esmentats grups són actius a les províncies d’Ituri, Kivu Nord i Kivu Sud.