Si d’alguna cosa li han servit a la Unió Europea els quatre anys que ha passat Donald Trump a la Casa Blanca com a comandant en cap dels Estats Units és per saber amb quin tipus de dirigent polític prefereix no haver de lidiar al capdavant de la potència més gran del món. En aquest sentit, l’arribada de Joe Biden a l’Administració nord-americana és vista a Brussel·les com una oportunitat de curar ferides, rebaixar tensions i reconduir unes relacions transatlàntiques que han tocat fons amb el magnat immobiliari. Mai abans s’havien escoltat paraules tan gruixudes a l’altra banda de l’Atlàntic, ni desafiaments, menyspreus i atacs tan directes ni la desconfiança havia sigut tan profunda. Ocupi qui ocupi el Despatx Oval a partir del 20 de gener, no obstant, res tornarà a ser igual.
Canvis geopolítics
Europa espera un canvi a millor amb Biden
Polítics i analistes coincideixen que la situació no serà com abans, que la UE ha de reinventar la relació transatlàntica i desenvolupar la seva «autonomia estratègica»
Brussels (Belgium), 25/05/2020.- A man wearing a face mask walks in front of the European Commission flags at the Berlaymont building headquarters in Brussels, Belgium, 25 May 2020. Countries around the world are gradually easing COVID-19 lockdown restrictions in an effort to restart the economy and help people in their daily routines. (Bélgica, Bruselas) EFE/EPA/OLIVIER HOSLET /
Temes:
El més llegit
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- Transports certifica 13 viatges oficials d’Ábalos amb Jésica Rodríguez