Després de l'estrena del nou film

Trump, sobre el creador de 'Borat': «Fa anys va intentar enganyar-me. És un farsant»

El president, enmig de la polèmica sobre el nou film de Sacha Baron Cohen, arremet contra l'humorista

zentauroepp55521076 files in this file photo taken on october 15 2020 a person201023132810 / TIMOTHY A CLARY

Aquest dissabte Donald Trump va afirmar  que no és admirador de Sacha Baron Cohen, l’àlter ego del qual, ‘Borat’, ha tornat amb una cinta que posa en la mira els partidaris del president nord-americà i el seu advocat, Rudy Giuliani.

Al ser consultat per periodistes a bord de l’Air Force One sobre ‘Borat Subsequent Moviefilm’, en què Giuliani és objecte d’una falsa «entrevista» amb una jove atractiva i presumida, Trump va dir: «No sé què va passar».

«Però, sabeu, fa molts anys va intentar enganyar-me. I vaig ser l’únic que va dir ‘de cap manera’. És un farsant. I no ho trobo divertit», va afirmar.

Trump va dir que l’incident va tenir lloc 15 anys enrere. El president no va donar més detalls sobre aquella trobada, però en una entrevista el 2003, Baron Cohen –en el paper de l’aspirant a gàngster Ali G, un altre dels seus personatges de ficció– va proposar un negoci a Trump: guants especials per menjar gelat.

La nova pel·lícula del comediant britànic, estrenada divendres a Amazon Prime, arriba 14 anys després de ‘Borat’ (2006), que va recaptar 260 milions de dòlars, li va valer una nominació a l’Oscar i va popularitzar munts de frases del personatge.

Filmada en secret aquest estiu, quan els Estats Units van començar a relaxar el confinament pel coronavirus, la càmera segueix Baron Cohen mentre interacciona amb la gent corrent i els polítics a través del seu matusser i altament ofensiu àlter ego.

A la pel·lícula, la trobada amb Giuliani sembla deixar l’exalcalde de Nova York, de 76 anys, en una situació molt enutjosa, atrapat literalment amb les mans dins dels pantalons.

Dimecres, Giuliani va dirque l’escena era «una completa fabricació». «M’estava ficant la camisa després de treure’m l’equip de gravació. En cap moment abans, durant o després de l’entrevista vaig ser inapropiat», va tuitejar. «Si Baron Cohen diu el contrari, és un gran mentider».

Temes:

Donald Trump