crisi financera

Kuwait avisa que no pot pagar els salaris públics més enllà d'octubre

La falta de liquiditat ha deixat les arques del país amb només 5.500 milions d'euros

kuwait / YASSER AL-ZAYYAT (AFP)

El ministre de Finances de Kuwait, Barak al-Xitan, ha advertit aquest dimecres al Parlament que el Govern no pot continuar pagant els salaris dels empleats públics més enllà del mes d’octubre a causa de la falta de liquiditat del país, informa Europa Press.

Al-Xitan ha explicat a la seu legislativa que en aquests moments les arques públiques compten només amb 2.000 milions de dinars (uns 5.500 milions d’euros), una quantitat insuficient per fer front al pagament de salaris del sector públic a partir d’octubre.

El projecte de llei per emetre bons sobirans, rebutjat

Fins ara, el Govern ha estat traient diners de la reserva nacional a un ritme de 1.700 milions de dinars mensuals (uns 4.680 milions d’euros), cosa que significa que s’acabarà aviat si no troba altres fonts de finançament, ha avisat Al-Xitan.

El ministre ha comparegut en el Parlament després que rebutgés un projecte de llei que hauria permès al Govern emetre bons sobirans. L’esborrany ha tornat a una comissió parlamentària que haurà de presentar en dues setmanes un nou text que se sotmetrà a votació.

Temes:

Kuwait