ESCÀNDOL SEXUAL

L'FBI deté l'exnòvia d'Epstein, Ghislaine Maxwell

La dona, pròfuga de la justícia des de fa un any, està acusada de facilitar el contacte amb menors a la seva parella morta

zentauroepp53964684 int maxwell200702155853 / LAURA CAVANAUGH

L’FBI  va detenir aquest dimarts a New Hampshire Ghislaine Maxwell, exnòvia i col·laborada del difunt financer de Nova York Jeffrey Epstein, investigat per múltiples agressions sexuals a menors. Maxwell està acusada d’estar involucrada en els presumptes delictes sexuals, segons han confirmat les autoritats dels EUA.

Dues fonts de les forces de l’ordre van revelar a la cadena NBC que l’FBI va arrestar Maxwell sota càrrecs de conspiració amb Epstein per abusar sexualment de menors i s’espera que comparegui més tard davant un tribunal.

La Fiscalia del Districte Sud de Nova York va informar que la filla del magnat dels mitjans de comunicació britànic Robert Maxwell s’enfronta a sis delictes, quatre dels quals relacionats amb «persuadir, induir, atreure i coaccionar» menors amb l’objectiu de realitzar actes sexuals criminals amb Epstein entre el 1994 i el 1997, així com dos delictes de fals testimoni a les autoritats el 2016.

Nenes de 14 anys

El document d’imputació, al qual ha accedit Efe, exposa que la dona «va assistir, va facilitar i va contribuir a l’abús de nenes menors per Jeffrey Epstein a l’ajudar-lo, entre altres coses, a captar-les, preparar-les i en última instància abusar-ne, sabent tant Maxwell com Epstein que tenien menys de 18 anys», i amb edats tan joves com 14 anys.

Epstein feia tot just un mes que estava en una presó de Nova York acusat de crear una xarxa de tràfic sexual de menors quan es va penjar a la seva cel·la l’agost del 2019, cosa que va portar a tancar el procés penal contra ell, però es mantenen obertes altres indagacions per la via civil.

Maxwell, exparella d’Epstein i amiga íntima seva des de feia anys, presumptament ajudava el magnat a captar adolescents, generalment de baixos recursos, perquè tinguessin sexe amb persones influents, inclòs ell, a canvi de favors com educació i feina, d’acord amb diverses denúncies civils.

La detinguda, que estava pròfuga de la justícia des de l’arrest del financer nord-americà, ajudava Epstein a gestionar les seves propietats i el va introduir en cercles de l’alta societat en què hi havia celebritats i executius de negocis.