EXPECTACIÓ ALS EUA

Trump torna a la campanya amb poc públic i bromes sobre la Covid

La modesta assistència al seu míting de Tulsa revifa la preocupació dels republicans per la caiguda del seu líder a les enquestes

El president dels EUA ignora el debat sobre el racisme i acusa Joe Biden de ser una 'marioneta' de l'esquerra radical

President Donald Trump walks on the South Lawn of the White House in Washington, early Sunday, June 21, 2020, after stepping off Marine One as he returns from a campaign rally in Tulsa, Okla. (AP Photo/Patrick Semansky) / Patrick Semansky (AP)

S’havia concebut com un bany de multituds per rellançar la campanya del president dels Estats Units i escenificar alguna cosa semblant a la tornada de la normalitat, però no va funcionar. El primer míting de Donald Trump en més de tres mesos, celebrat a Tulsa (Oklahoma), va estar marcat per una afluència de públic molt més modesta del que és habitual, amb un terç de la grada buida i molt poca gent davant l’escenari, d’acord amb les cròniques locals i les imatges de televisió. La pantalla gegant instal·lada a l’exterior per als milers de persones que teòricament s’havien de quedar fora per l’aforament complet del poliesportiu es va haver de desmantellar per falta de públic. I, per a súmmum, sis trealladors de la campanya de Trump van donar positiu per Covid-19 abans que comencés el míting.