a l'oest del país

El brot de coronavirus a la indústria càrnia d'Alemanya supera els mil contagis

Els positius entre la població no han augmentat significativament, per la qual cosa hi ha moltes possibilitats d'evitar un confinament a la regió

zentauroepp53799819 rheda wiedenbrueck germany 18 06 2020 the logo of the m200618153544 / FRIEDEMANN VOGEL

El brot registrat a l’empresa càrnia Tönnies a l’oest d’Alemanya ha fet que 1.029 treballadors donin positiu en coronavirus, després de realitzar-se 3.127 tests, ha informat aquest dissabte el cap del districte de Gütersloh (estat federat de Renània del Nord-Westfàlia), Sven-Georg Adenauer. Adenauer ha explicat que els nous contagis entre la població en general no han augmentat significativament i que hi ha moltes possibilitats d’evitar un confinament a la regió. 

«Tenim bones possibilitats d’evitar un confinament; en la població en general no es registren casos elevats de contagi. El que passa la indústria càrnia és una excepció», ha afirmat. La prioritat ara és interrompre la cadena de contagis i evitar el confinament. 

Les autoritats municipals van entrar ahir a la nit a l’empresa i van recollir dades del personal per veure on viuen els treballadors, realitzar els tests pertinents i donar-los l’ordre de fer quarantena. La mesura afecta prop de 7.000 treballadors, per la qual cosa els casos positius encara poden augmentar. 

El primer ministre de Renània del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, va indicar que fins ara no hi havia hagut un brot tan important en aquest estat federat i va ressaltar que és important que tots ara compleixin les regles. 

El brot ha provocat que Gütersloh arribi a les 92 noves infeccions setmanals per 50.000 habitants, superant clarament el límit dels 50 contagis per 50.000 persones a partir del qual les autoritats s’han compromès a prendre mesures puntuals. En principi, Laschet descarta un confinament a la zona mentre el brot estigui localitzat i sota control.