SEGUEIX EL CONFINAMENT

El Regne Unit supera les 37.000 morts per Covid-19

El Govern del primer ministre, Boris Johnson, manté el pla de reobrir escoles i mercats a l'aire lliure a Anglaterra a partir de dilluns

zentauroepp53412340 london200514155825 / HENRY NICHOLLS

El Regne Unit ha arribat avui a 37.048 morts per la Covid-19 a residències, llars i domicilis, després de sumar 134 defuncions, i va detectar 2.004 nous casos de coronavirus, segons va informar el Ministeri de Salut britànic.

Malgrat la recent polèmica protagonitzada per l’assessor del Govern de Boris Johnson, Dominic Cummings, per viatjar a finals de març a la granja dels seus pares a més de 400 quilòmetres, el Govern segueix en marxa amb el pla de desescalada. El desplaçament ha desfermat la fúria dels britànics i ha menyscabat l’autoritat de Johnson quan el país està a punt de començar el pla gradual de desescalada i un seguiment de possibles contagiats que els pot obligar a aïllar-se en quarantena. 

Així, el Govern del primer ministre manté el pla de reobrir les escoles i els mercats a l’aire lliure a Anglaterra a partir de dilluns, i permetre l’obertura de la resta de comerços no essencials a partir del 15 de juny.