durant una entrevista

L'expresident francès Giscard d'Estaing, acusat d'agressió sexual

Els fets els denuncia una periodista alemanya que diu que li va posar la mà al cul

L'exmandatari assegura que no guarda cap record de la trobada amb la denunciant

zentauroepp3013626 former french president valery giscard d estaing left the 200507100001 / PATRICK GARDIN

L’expresident francès Valéry Giscard d’Estaing, que té 94 anys, ha sigut acusat d’agressió sexual per una periodista alemanya que li retreu haver-li posat la mà al cul quan el va anar a entrevistar el desembre del 2018, va revelar el diari «Le Monde».

Ann-Kathrin Stracke, que té 37 anys i treballa a la cadena pública alemanya WDR, afirma en aquesta denúncia formalitzada el 10 de març passat davant de la Fiscalia de París que els fets van succeit al despatx de Giscard d’Estaing a la capital francesa, on va acudir quan preparava un programa per commemorar el centenari del naixement de l’excanceller alemany Helmut Schmidt.

El 18 de desembre del 2018, després d’haver-lo entrevistat sobre la seva relació amb l’excanceller –amb qui havia coincidit en el poder–, li va demanar si podia posar per a una foto amb ella i amb el seu equip, compost per dues persones més.

La periodista explica que l’ancià expresident la va envoltar amb el braç, li va tocar la cintura i li va posar la mà al cul. I que quan es va fer una segona foto, va repetir el seu gest.

Una cosa semblant va succeir quan Giscard d’Estaing va voler ensenyar-li més tard diverses fotos seves amb diferents personalitats.

I a l’acomiadar-se, a més de fer-li petons marcats a les galtes, li va xiuxiuejar a l’oïda en alemany: «Que tingui feliços somnis».

De tornada a la seva redacció a Alemanya, Stracke va explicar l’ocorregut als seus superiors, que van considerar les al·legacions de la periodista greus, i van recórrer a un gabinet d’advocats, que va redactar un informe, del qual es va enviar un resum en una carta a l’expresident francès el 23 de maig del 2019.

En una primera reacció a la revelació de la denúncia, Olivier Revel, director de gabinet de l’antic cap de l’Estat, va dir que Giscard d’Estaing no guardava cap record de la trobada amb la periodista.

Revel va afegir que «si el que se li retreu fos cert ho lamentaria molt, però no recorda res».