EPIDÈMIA DE COVID-19

El Perú limita les sortides d'homes i dones a dies alterns per frenar el coronavirus

La mesura ha sigut proposada per evitar aglomeracions als carrers i provar de contenir el covid

A woman wearing a protective mask picks vegetables in a street market during the nationwide quarantine in response to the spread of coronavirus disease (COVID-19) in Caracas, Venezuela March 31, 2020. REUTERS/Fausto Torrealba NO RESALES. NO ARCHIVE. / STRINGER (REUTERS)

El Govern del Perú ha adoptat una polèmica mesura amb l’objecte de frenar el contagi del coronavirus al país que consisteix a designar dies alterns a homes i dones per a poder sortir al carrer. 

El president del país, Martín Vizcarra, ho ha anunciat així a Twitter i ha explicat que els dilluns, dimecres i divendres són dies per als homes i els dimarts, dijous i dissabtes són per a les dones. Quant als diumenge, el president ha puntualitzat que ningú podrà sortir al carrer. 

«Necessitem que cada dia hi hagi menys gent als carrers», ha explicat el president en una roda de premsa. El president peruà ha justificat la mesura assegurant que d’aquesta manera serà més fàcil per als agents de l’ordre monitorar si es compleixen les mesures de confinament més enllà de determinar números d’identificació per dividir les seccions de població amb permís per sortir. 

La mesura funcionarà fins al pròxim dia 12 d’abril i no tindrà efecte sobre el personal amb autorització per treballar durant la quarantena o persones que tinguin una urgència. 

Polèmica per la inclusivitat

Les xarxes s’han omplert de crítiques cap a la mesura adoptada pel Govern de Vizcarra que l’han titllat de poc inclusiva i discriminatòria. Col·lectius com el de persones transgènere s’han mobilitzat per demanar al Govern que rectifiqui al no sentir-se a gust amb l’obligació d’encasellar-se en un gènere i han demanat la revocació de la mesura. 

Com a solució, el Govern ha dictat un decret pel qual els transgènere podran sortir al carrer el dia que se sentin més segurs.