PANDÈMIA GLOBAL

Encomanat amb coronavirus un membre de l'equip de Putin

El primer ministre Mixustin advoca per estendre a tot el país les mesures restrictives decretades ja per a la ciutat de Moscou

March 25, 2020 - Russia: Preventive measures and precautions against coronavirus COVID-19. Broadcast of the Russian President Vladimir Putin’s address to the nation on the situation caused by the coronavirus pandemic. Customers in the household appliances shop watch the broadcast. (Viktor Korotaev/Kommersant/Contacto) / Viktor Korotaev (Viktor Korotaev)

El coronavirus ha colpejat molt a prop del president de RússiaDmitri Peskov, portaveu del Kremlin, ha admès aquest divendres l’existència de «casos» de coronavirus dins de l’Administració Presidencial, la influent institució consultiva amb seu al barri de Kitay-Górod, formada per alts funcionaris i assessors que recolzen les decisions de Vladímir Putin. Mentrestant, la xifra oficial d’encomanats pel Covid-19 continua augmentant a Rússia i ja supera el miler, amb quatre morts, uns números que han sigut qüestionats tant dins com fora del país. 

Segons Peskov, l’afectat o afectats no han entrat en contacte amb el cap de l’Estat. «Es prenen les mesures epidemiològiques perquè el virus no s’estengui més enllà», ha precisat l’alt funcionari.

Durant la seva intervenció televisada de dimecres, la primera dedicada a l’epidèmia global, Putin es va limitar a anunciar beneficis impositius i fiscals i mesures populars per alleujar l’impacte econòmic del coronavirus a les butxaques de la població, però es va abstenir de decretar confinaments o quarantena. Ha sigut l’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, qui ha ordenat el tancament de cafès, restaurants i comerços no essencials després d’admetre que l’impacte de l’epidèmia en la Federació Russa era probablement molt superior al que indicaven les dades proporcionades per les institucions oficials.

El primer ministre, a favor de la reclusió

Aquest divendres, el primer ministre, Mikhaïl Mixustin, s’ha unit al cor de veus que demanen als ciutadans que es quedin a casa de cara a la setmana vacacional ordenada pel líder del Kremlin a partir del 30 de març, exigint alhora que les limitacions de moviments i obertura de comerços acordades per a la ciutat de Moscou s’estenguin per tot el país. «Potser durant aquests dies has planejat visitar un centre comercial, anar a un cafè o al gimnàs; però és important que sàpigues que el coronavirus s’encomana en aquests llocs», ha remarcat Mixustin.           

   

Temes:

Rússia