A nivell nacional

La Xina registrar un altre dia sense contagis de coronavirus

No obstant, la Xina ha registrat 39 casos de coronavirus exportats des de l'estranger

ffd4656a-858c-4c31-ab92-379131d6131d-hd-web / periodico

El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest divendres que, per segon dia consecutiu, no s’ha registrat cap cas de contagi per coronavirus a la ciutat de Wuhan, capital de la província de Hubei i epicentre de la pandèmia, i tampoc cap cas de contagi a nivell local.

No obstant, la Xina ha registrat 39 casos de coronavirus exportats des de l’estranger, cosa que eleva el balanç a 228 positius procedents d’altres països. Així mateix, les autoritats sanitàries xineses han registrat tres morts.

Dels 39 confirmats aquest divendres, 14 s’han produït a la província de Guangdong, vuit a Xangai, sis a Pequín i tres a Fujian. Al seu torn, s’ha registrat un cas a Tianjin, Liaoning, Heilongjiang, Zhejiang, Shandong, Guangxi, Sichuan i Gansu.

Així, les últimes xifres ofertes per les autoritats xineses deixen un balanç de 80.967 casos de coronavirus confirmats i la defunció de 3.248 persones al país asiàtic, després de les tres morts anunciades aquest divendres.

Al seu torn, els casos greus han disminuït en 178, fins als 2.136, i els sospitosos d’haver contret la malaltia s’han xifrat en 31. En total, a la Xina hi ha 104 casos sospitosos de coronavirus.

D’altra banda, aquest dijous van ser donades d’alta 730 persones; així hi ha un total de 71.150 pacients que han abandonat els hospitals del país després d’haver-se recuperat de la malaltia. No obstant, 6.569 encara continuen ingressats.

Les autoritats han informat que 8.989 persones que van tenir contacte pròxim amb malalts encara estaven sota observació mèdica i que 1.197 van finalitzar aquest dijous la vigilància.

A més, les autoritats sanitàries xineses han confirmat 208 casos de coronavirus a Hong Kong, entre els quals s’inclouen quatre morts, i 17 a Macau. En total, 98 pacients han sigut donats d’alta després d’haver-se recuperat del virus a Hong Kong i a Macau es mantenen en 10.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), després dels elevats casos de contagi del nou coronavirus a nivell global, ha passat a qualificar de pandèmia el brot.

Els signes comuns d’infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

Temes:

Xina Coronavirus