CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Wall Street tancarà pel coronavirus i operarà de forma remota

La borsa novaiorquesa adoptarà la mesura de «precaució» a partir de dilluns

Alguns mitjans afirmen que la decisió arriba després qu s'hagi declarat un cas positiu

zentauroepp52844955 traders work during the closing bell at the new york stock e200318224640 / JOHANNES EISELE

La borsa de Nova York ha anunciat que tancarà temporalment el seu parquet i funcionarà únicament amb operacions electròniques com a precaució davant de la pandèmia del coronavirus. 

En un comunicat, Wall Street ha explicat que el nou format començarà a utilitzar-se en l’obertura de dilluns que ve i que tots els mercats que opera seguiran funcionant en els horaris habituals. La decisió, segons la nota, és una mesura de precaució per protegir la salut dels empleats i dels operadors davant de l’avenç del Covid-19. El parquet novaiorquès sí que va tancar completament les seves sessions després dels atemptats de l’11-S i l’huracà ‘Sandy’, sense operacions electròniques. 

La cadena financera CNBC, mentrestant, ha informat que el moviment respon en part a un cas positiu de coronavirus en una persona que treballa a Wall Street. La borsa de Nova York, que no ha fet referència a cap cas en el seu comunicat, havia començat aquesta setmana a sotmetre a proves mèdiques els operadors, verificant per exemple que no tenien febre abans d’entrar a la zona d’operacions.

Pànic

Intercontinental Exchange, l’empresa propietària de la borsa, ha assegurat que comptava ja amb plans «robustos» i que s’han provat de forma regular per passar a la mode únicament electrònic en cas de necessitat.

«Els parquets de la borsa de Nova York ofereixen un valor únic [...] però els nostres mercats són totalment capaços d’operar totalment de forma electrònica per servir a tots els participants i procedirem d’aquesta forma fins que puguem reobrir els nostres parquets a tots els membres, va assenyalar Stacey Cunningham, presidenta de la Borsa de Nova York.

Cunningham ha remarcat que, malgrat aquestes mesures de precaució, els mercats han de continuar oberts i accessibles per a tots els inversors.

Wall Street, com la resta de mercats internacionals, s’ha vist durament colpejada per la crisi del Covid-19, que ha provocat fortes pèrdues en els principals indicadors. Aquest dimecres, el Dow Jones d’Industrials ha tancat amb un retrocés del 6,3% després d’una altra jornada volàtil marcada per les vendes de pànic.