CONTROVÈRSIA IDEOLÒGICA

Trump, primer president dels EUA a assistir a la marxa contra l'avortament

El mandatari critica l'actitud «radical» dels demòcrates sobre la interrupció de l'embaràs

A prop de la manifestació, els senadors continuen debatent sobre el procés d''impeachment'

zentauroepp51925677 us president donald trump arrives to speak at the 47th annua200124185757 / NICHOLAS KAMM

Amb els ulls posats en les eleccions del mes de novembre, Donald Trump participa aquest divendres en la Marxa per la Vida, que se celebra anualment a Washington, promoguda per activistes contra l’avortament. És la primera vegada que un president amb mandat en vigor s’afegeix a la iniciativa. El president dels Estats Units ha denunciat les posicions «radicals» dels seus opositors demòcrates sobre la interrupció de l’embaràs durant la manifestació.

«Respecte a l’avortament, els demòcrates han pres les posicions més extremes i radicals», ha explicat l’inquilí de la Casa Blanca davant diversos milers de persones reunides en les gespes del National Mall. «¡És un gran honor per a mi ser el primer president de la història a participar en la Caminada per la Vida!», ha agregat.

El dirigent és l’estrella indiscutible d’aquesta convocatòria. Alhora, a uns centenars de metres de distància, dins dels límits del Congrés, els senadors continuen els seus debats sobre el procés d’‘impeachment’ que amenaça la continuïtat del mandatari en el càrrec.

Canvi radical d’opinió

El multimilionari republicà, que el 1999 va dir que era molt «partidari» de la possibilitat d’elegir sobre l’avortament, està més decidit que mai a posicionar-se com el president més «a favor de la vida» de la història.

L’enfocament està lluny de ser trivial: en els seus 47 anys d’existència, la Marxa per la Vida no ha rebut mai un convidat de la Casa Blanca.