desastre ambiental

El fum dels incendis afecta l'Obert d'Austràlia

Diverses tennistes pateixen els efectes dels alts nivells de contaminació

Les autoritats locals tanquen piscines i platges i cancel·len les curses de cavalls

20200114 469209 melbournee 1 1 / periodico

Els alts nivells de contaminació d’aire que es registren aquest dilluns a Melbourne com a conseqüència dels incendis forestals que fuetegen Austràlia estan afectant la celebració de l’Obert d’Austràlia de tennis.

La tennista sèrbia Dalila Jakupovic es va veure obligada a retirar-se a causa d’un sever atac de tos durant un partit de la fase prèvia del campionat, abans de servir i quan anava guanyant el partit que disputava al Melbourne Park contra la suïssa Stefanie Vogele.

Jakupovic, que durant el partit havia sol·licitat assistència mèdica per problemes respiratoris, va caure de genolls al final del segon set, no va poder reprendre el joc i va necessitar ajuda per abandonar la pista.

Al portal AirVisual, que mesura la qualitat de l’aire al món, algunes zones de Melbourne van arribar a nivells de contaminació «arriscats» amb una concentració en l’aire de fins a 361 partícules PM2.5, relacionades amb el desenvolupament de malalties cardiovasculars i respiratòries, segons l’Organització Mundial de la Salut.

Altres tennistes, com la canadenca Eugenie Bouchard o la xinesa Xiaodi You, també es van veure afectades per la pèssima qualitat de l’aire que registra Melbourne, apunten mitjans locals.

Les autoritats de la ciutat, capital de l’estat de Victòria, van obligar a tancar piscines a l’aire lliure i algunes platges, a més de cancel·lar la jornada de curses de cavalls, entre altres mesures.

Austràlia viu la temporada d’incendis forestals més llarga de la seva història moderna, en la qual han mort fins ara un total de 27 persones i s’ha calcinat una superfície equivalent a Irlanda.

Des que van començar el setembre passat, es calcula que mil milions d’animals salvatges haurien mort pels focs