Vols suspesos

Alerta per l'espectacular activitat d'un volcà a les Filipines | Vídeo

Les autoritats han evacuat milers de persones a prop de Manila

volcan vid 12 125440 / periodico

Aquest diumenge s’estan evacuant milers de persones després que les autoritats de les Filipines elevessin l’alerta per l’augment de l’activitat del volcà Taal, situat en una illa pròxima a Manila.

Avui l’Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines ha pujat l’alerta del nivell 1 al 3 en una escala de 5 després que es detectés un augment de l’activitat al cràter i es generés una erupció de fum d’un quilòmetre d’altura.  Des de fa unes hores, el volcà ha començat a escopir columnes de fum de 100 metres d’altura i els municipis de Balete, San Nicolás i Talisay, a la província de Batanga, han sigut evacuats per precaució.

Segons dades del 2017, la població d’aquests tres municipis se situaria entre els 6.000 i els 10.000 habitants.

Personal de la Creu Roja de les Filipines es va desplaçar a la zona per ajudar amb les tasques d’evacuació.

Vols suspesos

D’altra banda, l’aeroport Internacional Ninoy Aquino de Manila, situat al sud de la capital, va anunciar a les 18.27 hora local (10.27 GMT) la suspensió de tots els vols, tant arribades com sortides, a causa de l’erupció del volcà, del cràter del qual surt una enorme columna de fum i cendra.

Segons van relatar a Efe diversos testimonis, la cendra va arribar als barris del sud de Manila, com Alabang, que és a 60 quilòmetres del volcà.

El Departament de Salut va advertir que l’exposició a la cendra pot causar problemes de salut, així que va recomanar que els habitants de les zones afectades evitin estar-se a l’aire lliure i que si ho fan utilitzin màscares i ulleres.

Milers de turistes visiten cada any el Taal i alguns fan excursions fins al cràter, parcialment inundat i en què és fàcil veure petites fumaroles.

El volcà, que va matar 1.300 persones el 1911 i 200 el 1965, forma part d’una cadena volcànica que s’estén per la regió occidental de l’illa de Luzon.

Temes:

Volcans