PROTESTA

VÍDEO | Noquejat amb una tapa de claveguera a Hong Kong

L'home que rep l'agressió va caure inconscient després del brutal impacte però es va recuperar després de ser hospitalitzat

noqueado / periodico

Un manifestant va noquejar aquest diumenge amb una tapa de claveguera un home de 53 anys durant les protestes a Hong Kong, i el va deixar inconscient durant uns instants.

En un vídeo publicat per diversos portals de notícies es veu com una persona s’acosta i deixa fora de combat deliberadament l’home, que havia sortit al carrer per retirar les barricades dels manifestants, i li deixa el cap ensangonat.

Tot seguit, un voluntari mèdic s’acosta a tractar el ferit.

Segons la policia, l’afectat va patir lesions al cap per l’atac, que va tenir lloc a les 01:00 hora local de diumenge (17:00 GMT) al barri hongkonguès de Mong Kok. Va ser donat d’alta el mateix diumenge després de rebre tractament a l’hospital de Kwong Mah.

Un portaveu de la policia va condemnar l’atac i va afirmar que el cos «no tolerarà que els manifestants continuïn utilitzant la violència» per aconseguir els seus objectius.

«Prendrem mesures per restablir l’ordre en la societat i portar tots els infractors davant de la Justícia», va dir el portaveu.

Noves marxes

Després de dues setmanes relativament tranquil·les, els manifestants van tornar a fer-se visibles aquest diumenge en tres marxes autoritzades en diferents parts de la ciutat.

En una d’elles els manifestants van agrair als Estats Units l’aprovació de la Llei de Drets Humans i Democràcia de Hong Kong i hi va participar prop d’un miler de persones, una imatge que contrasta amb les multitudinàries manifestacions del passat.

No obstant, a la matinada de diumenge a dilluns, una de les marxes va viure episodis violents al seu pas pel districte de Kownloon quan alguns manifestants van destrossar botigues i restaurants i es van enfrontar a la policia.

Temes:

Hong Kong