BOXA

El boxejador Patrick Day mor després d'un combat contra Charles Conwell

Day mor quatre dies després del combat al ser desconnectat de la màquina que el mantenia amb vida

getthumbsbyfilename

El boxejador nord-americà de 27 anys Patrick Dayha mort després de caure noquejat en un combat contra Charles Conwell, al Wintrust Arena de Chicago, segons informa la BBC. El tràgic succés va passar la nit de dissabte. Day havia caigut a la lona a causa del cops de Conwell en el quart i el vuitè assalts i, finalment, va resultar noquejat en el desè.

Patrick Day va ser traslladat immediatament en ambulància cap al Northwestern Memorial Hospital a Chicago (EUA), on va entrar en coma abans de sotmetre’s a una cirurgia cerebral d’emergència. Quatre dies després, dimecres, envoltat de la seva família, va ser desconnectat de les màquines que el mantenien amb vida. 

El seu promotor, Lou Dibella, va informar del fatal desenllaç a través d’un comunicat en el seu compte de Twitter: «Amb profunda tristesa comparteixo la següent declaració sobre Patrick Day. «Patrick Day ha mort avui, 16 d’octubre del 2019, havent sucumbit a la lesió cerebral traumàtica que va tenir en el combat de dissabte passat 12 d’octubre, al Wintrust Arena a Chicago».

«Patrick Day no necessitava boxejar. Provenia d’una bona família, era intel·ligent, educat, tenia bons valors i tenia altres vies disponibles per guanyar-se la vida. Ell va triar boxejar, sabent els riscos inherents que enfronta cada lluitador quan entra en un ring de boxa. La boxa és el que a Patrick li encantava fer. És com va inspirar la gent, i el va fer sentir viu», va afegir el promotor en el comunicat. 

El rival, Charles Conwell, boxejador olímpic nord-americà, va emetre a través de Twitter una carta on assegurava que seria l’última vegada que en parlaria perquè era «un tema delicat» per a la família i amics de Day, per a ell mateix i per a l’esport de la boxa. «En cap moment vaig voler que això et passés, tot el que volia era guanyar. Repeteixo el combat una vegada i una altra al meu cap pensant què passaria si això mai succeís i per què et va passar a tu». «He pensat a deixar la boxa, però no és el que tu voldries», va assenyalar el contrincant firmant amb l’etiqueta #ChampPatrickDay.  

L’entrenador de Patrick Day, Joe Higgins va respondre a la carta amb paraules d’agraïment assegurant que no el culpa del que va passar. A més, li va aconsellar que continués assolint el seu somni.  «Ell hauria volgut que continuessis», va afegir. 

Lou Dibella a partir d’aquests fets vol reforçar la seguretat dins d’aquest esport, ja que aquesta vegada la víctima ha sigut Patrick Day, però són desenes de boxejadors que han passat per la mateixa situació. 

Temes:

Chicago