POLÈMICA A ALEMANYA

Un diputat ultradretà, multat per un insult racista al fill de Boris Becker

Membre d'AfD, Jens Maier ha hagut de pagar 7.500 euros a Noah Becker per haver-lo anomenat "petit mig negre" a Twitter

noah

"Petit mig negre". Per aquestes paraules el diputat del Parlament federal alemany Jens Maier, membre de la ultradretana Alternativa per Alemanya (AfD), ha hagut de pagar 7.500 euros a l’artista Noah Becker, fill del llegendari tennista Boris Becker.

Amb aquesta multa, Maier posa punt final a una polèmica iniciada per ell mateix a principis de l’any 2017 quan va proferir aquests insults racistes a través del seu compte de Twitter, un missatge que va ser eliminat poc després. Tot i que el diputat va intentar esquivar la seva responsabilitat culpant de la publicació racista un dels seus empleats, al final s’ha vist obligat a pagar una multa com a compensació per danys i perjudicis.

Al principi, l’artista va reclamar el pagament de fins a 15.000 euros com a multa. Al gener el Tribunal Regional de Berlín va resoldre a favor seu, però el diputat va presentar un recurs que va permetre que la xifra fos rebaixada a la meitat.

Passat de jutge

Becker, de 25 anys, va proposar a Maier pagar els 7.500 euros de sanció a una organització benèfica per evitar els litigis, però davant de la seva negativa, el fill del tennista va portar el cas als jutjats. Curiosament, abans d’entrar en política del braç de la ultranacionalista AfD Maier va ser jutge.

Ara, a més de la corresponent sanció, el diputat ultradretà també ha hagut d’abonar de la seva butxaca els honoraris de l’advocat de Becker, Christian-Oliver Moser. Segons ha assenyalat el diari ‘Der Spiegel', amb aquest acord entre les dues parts es dona per acabada la contesa legal. Pel representant legal de Maier, l’eurodiputat ultradretà Maximilian Krah, complir el pagament de la multa era "l’opció més intel·ligent" per evitar un cost més elevat.