SEGUEIX LA TENSIÓ A SÍRIA

Tres morts en un atac israelià a prop de Damasc

undefined49557895 beirut lebanon 25 08 2019 investigators of lebanon s mi190825132514 / NABIL MOUNZER

Almenys tres persones van morir, dues d’elles membres de Hezbollah, i la tercera, un altre presumpte milicià iranià, en un atac israelià registrat dissabte a la nit de la capital siriana contra posicions dels aliats al Govern de Damasc, segonsl’Observatori Siri de Drets Humans.

L’oenagé va assenyalar que avions israelians van atacar aquest dissabte objectius a prop de la localitat d’Aqraba, entre la zona d’Al Sayeda Zainab i l’Aeroport Internacional de Damasc, al sud de l’urbs. Segons l’Observatori, en aquesta zona hi ha combatents de Hezbollah i d’altres milícies estrangeres que lluiten a Síria al costat de les forces del president Bachar al Assad.

L’agència estatal de notícies siriana, SANA, va informar ahir a la nit que les defenses aèries van interceptar “míssils israelians hostils” als voltants de Damasc i la majoria van ser destruïdes, segons una font militar anònima citada per l’agència.

La font no va especificar quins eren els objectius de l’atac, però l’Exèrcit israelià va confirmar que ahir a la nit va bombardejar objectius militars de l’Iran i de les seves milícies aliades a Aqraba, no gaire lluny de la capital siriana.

Drons al sud de Beirut

Els incidents d’ahir a la nit es van produir poques hores abans que s’estavellessin dos drons aparentment israelians al sud de Beirut, al bastió de Hezbollah, segons fonts del moviment.

Des del començament del conflicte a Síria el 2011, Israel ha llançat nombrosos atacs en territori del país veí, gairebé sempre contra milícies xiïtes aliades o avalades per l’Iran, tot i que l’Exèrcit israelià no ha reconegut en totes les ocasions haver-los efectuat.

El mes de juliol passat, almenys 6 civils, la meitat d’ells nens, i 9 milicians van morir per míssils llançats suposadament per Israel contra posicions militars a prop de Damasc i a la província central de Homs, segons l’Observatori, que sol informar de les víctimes, mentre que les autoritats sirianes mai ho fan. 

Temes:

Síria Israel