ROBATORI D'OR

Aturada una banda pel robatori de la Casa de Moneda de Mèxic

Els presumptes lladres pertanyen al grup criminal 'Los Tenorio'

zentauroepp49354292 mex9638 ciudad de m xico m xico 06 08 2019 vista de un190809201102 / Mario Guzman

Dos dels responsables del robatori que va tenir lloc dimarts a la botiga matriu de la Casa de Moneda de Mèxic han sigut identificats, segons indiquen aquest divendres mitjans locals.

S’assenyala els cosins Édgar i Pablo Tenorio, integrants de la banda criminal Los Tenorio, com dues de les persones que van perpetrar el robatori de 1.567 centenaris d’or i una sèrie de rellotges commemoratius per un total de més de 50 milions de pesos, uns 2,3 milions d’euros.

Enxampats per la càmera

A més d’aquestes dades, dijous es va difondre una gravació de les càmeres de seguretat en què es veia amb detall el modus operandi dels assaltants en el robatori, que va durar al voltant de deu minuts.

En les imatges, un dels responsables apareix emportant-se part del botí, mentre un altre, els dos coberts amb gorres i jaquetes, amenaçava amb una arma alguns dels presents al lloc, ubicat al cèntric passeig de la Reforma de la capital.

Almenys tres persones amb armes de foc van entrar al voltant de les 10.00 hora local (15.00 GMT) en aquesta botiga de la Casa de Moneda, on hi ha monedes d’or i es venen bitllets, però on no s’imprimeixen ni encunyen.

A més de les dues persones identificades i en recerca,dues més estarien implicades en el milionari robatori, una de les quals seria una dona.

Una llarga història d’atracaments

Aquesta no és la primera vegada en què aquesta institució mexicana dependent de la Secretaria d’Hisenda i Crèdit Públic pateix un assalt.

El juliol del 2018, durant la remodelació de la Casa de Moneda de Mèxic, l’edifici va ser atracat per almenys quatre homes que es van emportar monedes antigues de plata i or amb un valor estimat, segons alguns mitjans, d’uns 3 milions de pesos, prop de 137.000 euros.

El primer assalt es remunta al1739, quan es va produir un abundant robatori de plata a la Reial Casa de la Moneda de Mèxic.

La Casa de Moneda de Mèxic és un òrgan descentralitzat del Govern federal i és la responsable d’encunyar i comercialitzar les monedes i medalles del país, a través de processos que compleixin amb estàndards de qualitat, per al Banc de Mèxic i per a institucions públiques i privades, nacionals i internacionals.

L’organisme compta actualment amb tres botigues, i la matriu és la que s’ubica al Passeig de la Reforma de la Ciutat de Mèxic.

Temes:

Robatoris Mèxic