EN UNA CEL·LA D'AÏLLAMENT

Es penja el pres que va intentar escapar-se disfressat de la seva filla

La imatge de Clauvino da Silva va fer la volta al món per com era d'enginyosa la seva disfressa

050819 traficante 16-9 ep / periodico

El narcotraficant brasiler que va intentar escapar-se de la presó de Bamgú dissabte passat disfressat de la seva pròpia fillaescapar-se de la presó de Bamgú , ha sigut trobat penjat en una cel·la d’aïllament en la qual va ser internat després del seu intent de fuga.

Clauvino da Silva, conegut com a 'Baixinho', havia sigut condemnat a 73 anys i deu mesos de presó, i estava pres a Bagú 3, una de les presons més grans del Brasil.

El narco va utilitzar la visita de la seva filla de 19 anys i de la complicitat, pel que sembla, d’una dona embarassada, que per estar exempta de passar pels rajos X va introduir la disfressa amb què va intentar escapar-se. 'Baixinho' va utilitzar una màscara de làtex, una perruca i robes de dona per resultar irreconeixible. 

Els agents penitenciaris van avortar la seva fuga quan es disposava a reclamar el document d’identificació deixat per la seva filla, que continuava dins de la presó. La jove, identificada com a Ana Gabriele Leandro da Silva, va ser detinguda i haurà de respondre davant de les autoritats pel delicte de facilitació de fuga, que preveu una pena de reclusió d’entre sis mesos i dos anys.

Baralla pel control 

El 2013, Da Silva ja es va escapar amb 30 presos més pel sistema de clavegueram, però va tornar a ser detingut al cap d’un mes en una baralla pel control del tràfic de drogues. 

Els agents van gravar el procés pel qual el narco es desempallega de la disfressa i el vídeo va triomfar a les xarxes socials.  

El pres, segons les autoritats, s’ha suïcidat, tot i que la Prefectura Judicial ha obert una investigació. El protocol de presons obliga a treure als reclusos qualsevol instrument amb què puguin autolesionar-se.

Temes:

Brasil