A MANHATTAN

Un mort a l'estavellar-se un helicòpter contra un edifici a Nova York

3af8383c-3437-49da-b06d-e8d6332c6183-hd-web / periodico

El pilot d’un helicòpter privat va morir aquest dilluns a l’estavellar-se quan intentava fer un aterratge d’emergència al terrat d’un gratacel de 54 plantes de Manhattan, a prop de Times Square i de la Torre Trump, a Nova York.

L’aparell, un Agusta A109E, va enlairar-se de l’heliport situat al riu Est, a l’altura del carrer 34 a les 13.32 hora local (18.32 hora espanyola), i es va estavellar onze minuts després, a les 13.43, va informar el comissari de policia de Nova York, James O’Neill.

El sinistre es va produir al número 787 de la setena avinguda amb el carrer 51, a l’AXA Equitable Centery, i va provocar un incendi al terrat que va ser sufocat pels bombers. Les autoritats van descartar, immediatament, el mòbil terrorista.

O’Neill va indicar que el pilot ja ha sigut identificat, tot i que no va dir el seu nom a l’espera d’informar de la seva mort la família.

Pèrdua de combustible

“Vam trobar el pilot a l’helicòpter i és l’única víctima”, va recalcar el cap dels bombers de la ciutat, Daniel Nigro, que va dir que l’edifici va ser evacuat, que la zona està fora de perill i que els bombers també van fer front a una pèrdua de combustible, que ja ha sigut controlada.

“Podria haver sigut un accident molt pitjor”, va afirmar l’alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, que va acudir a la zona poc després de l’ocorregut i que va comentar que encara se’n desconeixien les causes. De Blasio, que va insistir que totes les informacions són preliminars, va confirmar que no hi va haver més víctimes en el sinistre i que a l’helicòpter no viatjaven passatgers.

Així mateix, l’alcalde va declarar que l’àrea on es va estavellar l’Augusta A109E és una zona d’exclusió aèria per la presència de la torre Trump, que pertany a la companyia del president dels Estats Units, Donald Trump.

No obstant, va precisar que aquesta zona es pot sobrevolar amb el vistiplau de la seguretat d’aquest edifici i que encara continuen investigant sobre si el pilot comptava o no amb aquesta llum verda.

Visibilitat limitada

Trump va telefonar al governador de l’Estat, Andrew Cuomo, per conèixer el que havia passat i va lloar la tasca dels bombers de la ciutat. “M’han informat de l’accident de l’helicòpter a Nova York. Fantàstica feina dels nostres GENIALS equips d’emergència que estan actualment a l’escena. ¡GRÀCIES per tot el que fan 24/7/365!”, va escriure en el seu compte de Twitter.

L’incident es va produir en una jornada caracteritzada per l’abundant pluja a la ciutat, en què la visibilitat era limitada.

Nombroses unitats de Bombers i Policia van acudir al lloc, situat a prop del Museu MoMa i del centre Rockefeller, van acordonar la zona i van demanar als habitants de la ciutat que no s’acostessin al lloc del sinistre mentre continuen les operacions.

L’Administració de l’Aviació Federal (FAA, segons les seves sigles en anglès) va assegurar que el vol de l’Augusta A109E no va ser gestionat pels seus controladors aeris i va agregar que les causes del que ha passat seran investigades per la Junta Nacional de Seguretat del Transport, (NTSB, segons les seves sigles en anglès).

Sense heliports als terrats

A la ciutat de Manhattan està prohibit, des de 1977, la instal·lació d’heliports als terrats dels edificis després que el 16 de maig d’aquell any un aparell s’estavellés en un edifici i causés la mort de cinc persones.

Aquestes aeronaus aterren a diverses instal·lacions construïdes a les vores del riu Est i del riu Hudson, que banyen la ciutat de Nova York.

L’últim antecedent d’un accident d’un helicòpter a la ciutat de Nova York va ser el 4 d’octubre del 2011, quan tres persones van morir a l’estavellar-se al riu Est de Nova York després d’enlairar-se d’un heliport, però no hi ha constància d’un accident mortal contra un edifici a Manhattan des de 1977.

Temes:

Nova York