AL VATICÀ

Francesc porta al papamòbil 8 nens refugiats

Els menors, originaris de Síria, Nigèria i el Congo, van arribar a Itàlia des de Líbia de la mà de l'ACNUR

zentauroepp48159723 vatican city vatican may 15 pope francis waves to the fa190515162537 / Franco Origlia

El papa Francesc ha portat al seu papamòbil, en un recorregut per la plaça de Sant Pere previ a una audiència general, vuit nens refugiats que van arribar a Itàlia amb barco o a través delscorredors humanitaris organitzats per les Nacions Unides.

Durant el tradicional recorregut amb el vehicle papal per la plaça de San Pedro per saludar els fidels, Francesc a vegades convida grups de nens que l'acompanyin en el trajecte. Aquesta vegada el grup era especial, ja que es tractava de nens procedents de Síria, Nigèria i el Congo que van arribar a Itàlia el 29 d’abril passat des de Líbia gràcies a la iniciativa passadissos humanitaris de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i el Govern italià, informa el Vaticà. Amb aquest programa s’ha aconseguit evacuar més de 2.500 migrants vulnerables de Líbia.

Els altres nens van arribar en un barco a Itàlia fa uns quants mesos i "han sigut acollits juntament amb les seves famílies al centre de l’associació Mondo Migliore i la cooperativa Auxilium. Al final de l’audiència, el Papa ha saludat la delegació de l’oenagé Save the Children Italia i a diversos centres d’acollida de Roma, així com els "refugiats procedents de Líbia" presents avui a la plaça de Sant Pere.