Crisi a Veneçuela

Entren i roben a casa de Leopoldo López a Caracas

El líder opositor, refugiat a l'Ambaixada espanyola, atribueix l'assalt al Servei Bolivarià d'Intel·ligència

de18585c-5ada-4c9d-8680-30fdea411a17-hd-web / periodico

La vivenda de l’opositor veneçolà Leopoldo López ha sigut violada aquest dimecres per uns quants subjectes, a qui diversos testimonis han identificat com membres del Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional (Sebin), segons ha constatat Efe. La situació a Veneçuela continua sent incerta: l’autoproclamat president Juan Guaidó manté el l’enfrontament amb Nicolás Maduro malgrat el fracàs de l’alçament.

"Va ser el Sebin, el Sebin dels dolents perquè hi ha agents del Sebin patriotes que volen la llibertat de Veneçuela", ha assenyalat Lilian Tintori, dona de López, a Efe i TVE, a l’entrar al seu domicili per primera vegada per revisar els desperfectes. Tintori i López són a la residència de l’ambaixador d’Espanya a Caracas, Jesús Silva Fernández, on han sigut acollits, si bé no han sol·licitat asil polític. El seu refugi a l’Ambaixada espanyola ha posat en un compromís el Govern en funcions de Pedro Sánchez.

López, que estava sota arrest domiciliari, va ser alliberat aquest dimarts per un grup de militars i funcionaris del SEBIN que s’havien unit al cap del Parlament, Juan Guaidó, reconegut per 54 països com a president interí del país.

López va participar amb Guaidó en un aixecament militar juntament amb 40 militars més que es van dirigir a la base de La Carlota, i això va tornar a prendre la metxa de les manifestacions opositores a Veneçuela. Quan era a l’ambaixada, "el van informar que li havien entrat a casa", ha explicat ja allà per revisar l’estat de com havia quedat tot.

"No sé per què van venir, perquè ells ja sabien, el règim, la dictadura, que Leopoldo no era aquí a casa. Leopoldo va ser alliberat de forma constitucional, de forma legal va sortir de casa seva envoltat de la Força Armada Nacional i del Sebin", ha afegit. Tintori ha fet èmfasi que els que han entrat a casa seva "van robar televisors, equips de so, tots els aparells (electrònics), ordinadors, van robar els biberons de la meva filla Federica i la llet que tenia guardada".