CRISI A VENEÇUELA

Maduro denuncia que els EUA han ordenat assassinar-lo

El líder veneçolà assegura que el Govern de Colòmbia ha rebut l'encàrrec de matar-lo

afp 1cd89r / HO (AFP)

El president de Veneçuela, Nicolás Maduroacusa el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, d’ordenar  al Govern de Colòmbia acabar amb la seva vida. Així ho ha expressat en l’entrevista concedida a l’agència russa RIA.

Malgrat la seva oposició cada vegada més militant a Maduro, a qui consideren un dictador, tant Washington com Bogotà han negat repetidament les acusacions de complots per matar-lo.

Maduro, que va sobreviure al que va considerar un intent d’assassinat l’agost de l’any passat, ha dit que estava ben protegit, cosa que li garantia una llarga vida. S’ha negat a fer comentaris sobre els informes que evidenciaven que Rússia va enviar contractistes militars privats per ajudar a vigilar-lo.

També ha rebutjar l’exigència d’un vot presidencial ràpid, i ha dit que la seva reelecció l’any passat va ser justa malgrat les denúncies de frau i la prohibició de dos rivals de l’oposició. "Vaig guanyar amb el 68% dels vots", ha dit a l’agència russa RIA.

"Vaig guanyar legítimament... Si els imperialistes volen una nova elecció, que s’esperin fins al 2025". Malgrat al·legar que Trump el vol mort, Maduro ha dit que està a punt per reunir-se amb ell "on vulgui", però ha pensat que la perspectiva era poc probable, donat el que ha descrit com els intents dels assessors de Trump d’evitar-ho.

El líder veneçolà ha dit que Mèxic, l’Uruguai, Bolívia, Rússia, el Vaticà i diversos països europeus anònims volen converses entre ell i l’oposició. "Estic a punt per asseure’m a la taula de negociació amb l’oposició perquè parlem en benefici de Veneçuela", ha dit Maduro. Respecte a la investigació i possible arrest de Guaido, ha dit: "Que jo sàpiga, aquesta mesura encara no s’ha pres. Esperarem els processos constitucionals i legals interns per veure quins seran els resultats. No ens precipitarem, bé, espera".