PROTESTA

Una vaga paralitza els aeroports d'Alemanya

Fins a 220.000 passatgers es veuran afectats per les restriccions en el personal de seguretat de vuit aeroports, que reclamen una millora salarial pels seus serveis

zentauroepp46553271 security staff members wearing vests with the logo of german190115111434 / SILAS STEIN

El trànsit aeri alemany es paralitzarà durant unes hores. Després de setmanes de negociacions fallides, aquest dilluns a la nit va començar una vaga d’advertència a vuit destacats aeroports del país. La falta d’un acord que millori les seves condicions salarials ha portat el personal de seguretat a iniciar una aturada laboral que, segons apunta l’associació aeroportuària ADV, afectarà fins a 220.000 passatgers.

La vaga ha afectat de cop l’aeroport de Frankfurt, el centre més gran d’operacions alemany i capital financera del país. Com a precaució, es van cancel·lar fins a 470 enlairaments i aterratges únicament en aquest punt. “Demanem a tots els passatgers que desitgin volar des de Frankfurt que no es dirigeixin a l’aeroport”, diu la pàgina web de la companyia de transport Fraport. L’aturada s’allargarà fins a les 20 hores d’aquest dimarts.

Aquesta incidència també afecta avui els aeroports d’altres destacades regions del país com ara Hamburg, Hannover, Bremen, Leipzig, Erfurt, Dresden i Munic. Tot i que al centre de la capital bavaresa els serveis de seguretat depenen de l’empresa estatal SGM, fins a 150 dels seus empleats han optat per recolzar aquesta vaga que durarà amb prou feines 24 hores.

MILLORES LABORALS

Amb aquesta vaga, el personal de seguretat de diversos aeroports alemanys pretén que es vegi el seu poder de pressió i que sindicats i empresa arribin a un acord que millori els seus drets laborals.

El sindicat Verdi exigeix un augment del sou fins als 20 euros bruts per hora per als empleats dels aeroports que treballen en el control de passatgers i de mercaderies. La millora beneficiaria fins a 23.000 persones. Els salaris actuals oscil·len des dels 11,30 euros als 17,16 euros bruts per hora depenent de l’estat federal així com de l’activitat, una cosa que consideren insuficient.

El 23 de gener sindicats i l’Associació Federal d’Empreses de Seguretat Aèria (BDLS) tornaran a seure a la taula de negociació per intentar arribar a un acord que satisfaci les dues parts.