En una allau

Un nen sobreviu després d'una hora sepultat als Alps francesos

"Trobar una persona viva sense un detector de víctimes d'allau després de 15 minuts a la neu és un autèntic miracle", ha dit la gendarmeria a Twitter

  / EFE / SYLVAIN MUSCIO

Un gendarme i el seu gos van salvar aquest dimecres un nen de 12 anys d’una mort segura al rescatar-lo d’una allau de neu als Alps francesos en la qual va quedar una hora sepultat, informa la Gendarmeria de Savoia (est).

"Trobar una persona viva sense un detector de víctimes d’allau després de 15 minuts a la neu és un autèntic miracle", va afegir la gendarmeria a Twitter.

El nen integrava un grup de set que practicaven esquí en un lloc no autoritzat de l’estació de La Plagne i va desencadenar un despreniment que el va desplaçar diversos metres abans de quedar sepultat.

Una vegada trobat, va ser traslladat a l’hospital de Grenoble, on està ingressat en condició "estable", segons l’emissora France Info.

El ministre de l’Interior de França, Christophe Castaner, va dir a Twitter que l’agent, Raphaël C., i el seu gos, Gétro, són "herois quotidians" i va recordar als francesos que cal seguir els consells de seguretat a la neu. 

Temes:

Alps