EL DRAMA MIGRATORI

Salvini impedeix un desembarcament d'immigrants: «Itàlia ja ha fet molt»

L'oenagé Sea-Watch pretenia atracar amb 33 migrants rescatats en el Mediterrani Central davant de l'empitjorament del temps

abertran46354410 graf2266 libia 24 12 2018 captura de video de un momento181225165025 / Chris Grodotzki jib collective

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ha rebutjat autoritzar l’atracada del vaixell de l’oenagé alemanya Sea-Watch amb 33 immigrants rescatats en el Mediterrani Central i va assegurar que "Itàlia ja ha contribuït i que ara toca a d’altres".

El Sea-Watch 3 ha tornat a demanar avui un port per atracar i ajuda al Govern alemany, mentre les condicions meteorològiques empitjoren, han informat fonts de l’organització. "Itàlia ha obert el seu cor i la seva butxaca. Ara comptem amb els alemanys, els espanyols els holandesos i els francesos. En el passat Itàlia ha fet desembarcar 700.000 persones", ha dit en el seu compte a Twitter.

El Sea-Watch 3 continua esperant que algun país es faci càrrec de les 33 persones, entre les quals 3 adolescents, 3 nens i 4 dones. "Hem salvat 33 persones al mar, però Europa rebutja donar-nos un refugi segur. Més de 30 ciutats i estats federals alemanys han declarat voler acollir aquestes persones socorregudes. Demanem al ministre alemany de l’Interior, Horst Lorenz Seehofer, que trobi una solució ja", ha afirmat l’oenagé alemanya a Twitter.

Destinació Algesires

Els immigrants rescatats procedeixen majoritàriament de Costa de Marfil, Nigèria i Líbia, segons ha informat l’organització humanitària. De moment, el barco es troba a la zona de rescat (SAR) de Malta, que de moment no ha autoritzat el desembarcament.

Mentre que el barco de l’oenagé espanyola Open Arms es dirigeix a Espanya amb 310 immigrants després d’haver obtingut l’autorització del Govern a atracar a Algesires i està rebent l’ajuda de l’Astral, un altre barco de l’organització.