projecta invertir-hi 1.530 milions

Un parc d'atraccions sobre el comunisme a la Xina: així és la nova idea de Wanda

Es crearà "un poble turístic" amb temàtica inspirada en la Gran Marxa

El projecte ocuparà 1,3 quilòmetres quadrats al districte de Gaoxin

china / PETER PARKS (AFP)

El conglomerat xinès Wanda planeja invertir 12.000 milions de iuans (1.740 milions de dòlars o 1.530 milions d’euros al canvi) en un projecte turístic per construir a la ciutat de Yan’an, a la província de Shaanxi, un parc temàtic dedicat al comunisme a la Xina, segons informa el diari 'online' econòmic ‘Caixin’.

El projecte ocuparà 1,3 quilòmetres quadrats al districte de Gaoxin, al centre de la Xina, i al voltant d’un terç de la inversió total es destinarà a l’entreteniment, incloent-hi elements educatius i la creació d’"un poble turístic" amb temàtica inspirada en la coneguda com a la Gran Marxa (1934-1935), el viatge a través de l’interior del país en la fugida de les tropes de l’Exèrcit Roig xinès. La Gran Marxa, el que es va anomenar una retirada estratègica, és fonamental per a aquesta tradició i té en Yan’an el final de la travessia, quan fugien dels nacionalistes governants en aquell moment.

La construcció començarà a principis de l’any que ve i s’espera que conclogui el 2021, just a temps per al centenari de la fundació del Partit Comunista de la Xina.

'Turisme roig’

El complex respon a la tendència creixent del desenvolupament del 'turisme roig’ a la Xina per rememorar la història del Partit Comunista durant els anys de formació.

La inversió de Wanda es produeix, segons ‘Caixin’, quan la companyia, una vegada globalitzada, comença a tenir una visió "més interna", després de les pressions del Govern xinès sobre els grans conglomerats per contenir les inversions a l’exterior, atabalats per massa deutes després de grans compres.

Un dels altres grans projectes de la companyia ha sigut el desenvolupament d’un poblet cultural similar a Danzhai, a la província de Guizhou, una altra àrea relativament pobra de la Xina.

Temes:

Xina