ACCIDENT MORTAL

Detingut un noi de 15 anys acusat de tirar gas pebre a la discoteca d'Itàlia

Sis persones van morir aixafades després d'una estampida en un local de Corinaldo

6fe0afa5-86fd-4938-82e6-a9cd0c6dcc9f-hd-web / periodico

Un noi de 15 anys va ser detingut després d’haver sigut assenyalat per alguns testimonis com la persona que el 8 de desembre va ruixar gas pebre a la discoteca Lanterna Azzurra de Corinaldo, al centre d’Itàlia, discotecaLanterna Azzurra  Corinaldocentre d’Itàlia fet que va provocar una estampida en què  van morir cinc menors i una dona.

Mitjans italians expliquen que el jove ha sigut detingut per possessió de droga, trobada durant un registre a casa seva, ja que de moment no hi ha proves que fos ell qui utilitzés l’esprai.

La fiscalia d’Ancona continua les investigacions i encara no ha demanat interrogar el menor, detingut a la seva casa de Sinigalia, a prop de Corinaldo, segons les fonts.

D’acord amb les primeres reconstruccions dels fets, l’estampida es va produir quan alguns joves es van espantar i van començar a córrer després que s’escampés un gas que va causarproblemes respiratoris i picors als ulls.

Morts aixafats

A l’exterior de la discoteca es van començar a amuntegar les persones i va cedir una de les baranes, la qual cosa va provocar una caiguda multitudinària en què van morir aixafades les sis persones.

Les víctimes són cinc menors, d’entre 14 i 16 anys, i una dona d’uns 39 anys que havia acompanyat la seva filla, que es va salvar, al concert de l’estrella italiana del trap Sfera Ebbasta, previst per a aquella nit.

L’estampida va provocar prop de 120 ferits, dels quals set es troben encara hospitalitzats en estat greu.

Els set ferits ingressats a l’hospital de Torrette, a Ancona, a la regió de Las Marcas, presentaven greus traumatismes a causa de l’aixafament.

Les investigacions també s’estan concentrant en si el local complia les normatives i si es va superar l’aforament  permès.

La tragèdia també ha obert un debat al país sobre els problemes que pot portar l’ús de l’esprai de gas pebre.

L’any passat una dona va morir i hi va haver milers de ferits per una estampida també provocada per l’ús d’un esprai urticant, mentre veien en una maxipantalla la final de la Lliga de Campions de futbol a la plaça San Carlo de Torí.