SUCCÉS

Detingut un camioner espanyol després de disparar amb bales de fogueig contra 'armilles grogues' a França

Un dels manifestants va resultar ferit lleu a la mà durant l'incident

zentauroepp46192960 a man with a sign reading macron resign waves a french fla181209133326 / SYLVAIN THOMAS

Un camioner espanyol d’uns 60 anys ha sigut detingut després de disparar una escopeta amb bales de fogueig durant un enfrontament amb un grup d’‘armilles grogues’que bloquejava ahir a la nit una carretera a prop de Béziers, entre Perpinyà i Montpeller.

Un dels manifestants ha resultat ferit lleu a la mà durant l’incident, en què va intervenir la Policia disparant a les rodes del camió per detenir-lo, ha informat l’emissora de ràdio France Bleu.

Davant de la impossibilitat d’avançar, el camioner va treure l’escopeta,  va baixar del camió i va disparar diversos trets. Els ‘armilles grogues’ van respondre llançant objectes i van trencar així el parabrisa del camió, a la qual cosa el conductor va respondre llançant-los llaunes de cervesa i tornant al seu vehicle per arrencar i obrir-se pas.

Cap manifestant va resultar ferit pel camió i la Policia va intervenir perseguint el camioner, que no va atendre les ordres d’aturar-se. Finalment van disparar a un dels pneumàtics del camió, cosa que va obligar l’espanyol a aturar el vehicle.

El camioner va continuar negant-se a baixar del camió i fins i tot va treure una altra arma de la guantera, una pistola elèctrica. Els agents van fer servir porres per treure'l per la força, el van traslladar a l’hospital de Béziers per rebre atenció mèdica i posteriorment va ser empresonat.

Aquest 8 de desembre per quart dissabte consecutiu milers de manifestants han sortit al carrer a les principals ciutats franceses secundant les protestes dels coneguts com a ‘armilles grogues’ contra l’impost als carburants.

Temes:

Camions París