INCIDENT AERI

Alemanya investiga l'avaria de l'avió que portava Merkel al G-20

L'Airbus que portava la cancellera va haver de fer un aterratge d'emergència a Colònia

Els primers indicis descarten de moment que hi hagi hagut sabotatge

merkel-avion / periodico

Alemanya investiga si hi ha indicis de criminalitat en el mal funcionament de l’avió que traslladava la cancellera Angela Merkel a la reunió del G-20 que se celebra a l’Argentina aquest cap de setmana. El diari alemany  'Rheinische Post’ informa que la cancellera volava cap a la capital argentina quanl’Airbus 340 es va veure obligat a realitzar un aterratge d’emergència a l’aeroport de Colònia-Bonn. La força aèria alemanya, en una primera aproximació, ha descartat que es tracti d’un acte delictiu.

Merkel ha qualificat l’incident com una "disfunció seriosa" de l’aparell. Tant ella com el seu ministre de Finances, Olaf Scholz, van volar a Madrid i, des de la capital espanyola, van viatjar en vol comercial fins a la capital argentina.La líder alemanya va arribar quan els seus homòlegs ja havien començat les discussions. Fonts de la investigació han assegurat que han obert totes les línies possibles per esbrinar la causa de l’incident.

El diari 'Der Spiegel’ afegeix que l’avió del Govern va patir un mal funcionament generalitzat del sistema de comunicació, considerat una emergència seriosa. La tripulació es va veur obligada a aterrar utilitzant un telèfon satel·litari disponible a bord.