Aliança

Open Arms torna al Mediterrani a rescatar immigrants

L'oenagé s'uneix amb les organitzacions Sea-Watch i Mediterranea per ajudar els immigrants

zentauroepp44358909 editors note graphic content a member off the spanish ngo180808095622 / PAU BARRENA

Els barcos de Proactiva Open Arms (Espanya) i de les oenagés Mediterranea (Itàlia) i Sea-Watch (Alemanya) han tornat al Mediterrani central per rescatar immigrants a la deriva, malgrat les traves que els posen els governs d’Itàlia i Xipre.

Els responsables de les tres organitzacions humanitàries han anunciat avui en una roda de premsa conjunta a Barcelona que han constituït una aliança, denominada #United4Med, per a "defensar els drets humans de les persones al mar i fer un front comú contra la barbàrie", ha dit el fundador i director d’Open Arms, Òscar Camps.

Les tres organitzacions han lamentat que amb l’absència dels seus barcos a la zona des de fa moltes setmanes no es publicita el que està passant amb els nàufrags, i per això han decidit tornar a navegar i complir amb les lleis marítimes d’auxili a les persones que estan a la deriva, així com denunciar els que ometen el deure de socors.

La flota dels tres barcos, que també compten amb l’avió de reconeixement 'Moonbird' de Sea-Watch, durà a terme una operació conjunta de recerca i rescat al Mediterrani central i documentarà violacions de drets humans.