ÀFRICA CENTRAL

Segrestada una cooperant italiana a Kenya

Tres menors i dos joves han resultat ferits en l'atac perpetrat per desenes d'home armats

zentauroepp45979745 this photo shows italian volunteer sylvia constanza romano 181121130056

Cinc persones van resultar ferides i una voluntària italiana va ser segrestada en un atac perpetrat dimarts a la nit per desenes d’homes armats en una localitat situada a uns 80 quilòmetres de la ciutat costanera i turística de Malindi, a l’est de Kenya.

La voluntària, una estudiant italiana de 23 anys identificada per una font policial a la televisió local Citizen TV i a la ràdio Capital FM com a Silvia Constanca, treballava com a cooperant per a l’oenagé Africa Milele Onlus, que té projectes per a nens orfes.

L’atac es va produir cap a les 20.00 hora local (17.00 GMT) quan un grup d’homes armats amb fusells d’assalt AK-47 van atacar el centre de negocis de Chakama, al comtat de Kilifi, segons va informar la Policia en un comunicat.

Ferits menors i joves

Durant aquest atac van resultar ferits tres de menors d’edat, de 10, 12 i 16 anys, que es troben en condició estable i dos joves de 20 i 23 anys, un dels quals està en situació crítica a l’hospital.

"Ni les raons de l’atac ni la identitat dels atacants ha sigut establerta", va afirmar la Policia, que va informar que està buscant els "criminals" i intentant rescatar la cooperant italiana.

Africa Milele, una petita oenagé que té seu a Fano (Itàlia), treballa en "l’acollida, el recolzament i l’educació de tots aquells nens marginats de la societat per ser orfes", segons es recull a la seva web.

La Policia està investigant si els atacants pot ser que tinguin relació o que pertanyin al grup gihadista Al Shabab, que opera a Somàlia, però que sol fer incursions a la veïna Kenya per cometre atacs terroristes.

Gihadistes

La majoria dels atemptats d’Al-Shabab els últims anys han sigut a la frontera entre els dos països com a represàlia per la presència a Somàlia de l’Exèrcit kenyà, des de l’octubre del 2011, per combatre els gihadistes.

No obstant, el pitjor atemptat d’Al-Shabab en territori kenià va passar l’abril del 2015, quan 148 persones van morir en l’assalt a la Universitat de Garissa (nord de Kenya), les instal·lacions de la qual van mantenir sota el seu control durant 16 hores.

El setembre del 2013, almenys 4 terroristes d’Al-Shabab van assaltar el centre comercial Westgate a Nairobi, molt freqüentat per estrangers, i van matar 67 persones durant els quatre dies que van estar dins de l’edifici, assetjats per les forces de seguretat.

Al-Shabab, que va anunciar el 2012 la seva adhesió formal a la xarxa Al-Qaida, controla part del territori al centre i el sud del país i aspira a instaurar a Somàlia un Estat islàmic de caràcter wahhabita.

Somàlia viu en un estat de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barre, cosa que va deixar el país sense Govern efectiu i en mans de milícies islamistes i senyors de la guerra. 

Temes:

Segrestos