CRIM ORGANITZAT

Detingudes 68 pesonas en un cop a la màfia per les apostes il·legals

La policia s'ha apoderat de més de mil milions d'euros tant a Itàlia com a l'estranger

zentauroepp45192608 icult carabinieri en un control de trafico foto ap181114143844

La direcció nacional antimàfia italiana ha coordinat una gran batuda contra les famílies mafioses implicades en les apostes en línia, embargant els seus béns a Itàlia i a l’estranger, unes propietats per un valor de prop de mil milions d’euros

Un total de 800 policies han sigut mobilitzats per detenir68 persones, acusades de ser membres importants de les màfies de Calàbria, Sicília i la Pullaempresaris còmplices o testaferros, ha precisat la direcció antimàfia en un comunicat. 

El sistema era organitzat de tal manera que empresaris del sector de les apostes en línia posaven a la disposició dels mafiosos plataformes que establien un circuit paral·lel il·legal. La direcció nacional antimàfia estima que el volum de negoci, sobre tot el vinculat alsesdeveniments esportius, és superior als4.500 milions d’euros. Els diners obtinguts de manera fraudulenta eren reinvertits en patrimoni immobiliari i inversions financeres a l’estranger que realitzaven a través de testaferros, fundacions i societats opaques.

Acció conjunta

Els investigadors van apel·lar a l’Eurojust, la unitat de cooperació judicial de la UE, per coordinar la investigació especialment a les autoritats de Sèrbia, Suïssa, els Països Baixos i el Regne Unit. Propietats i diners en efectiu han sigut embargats en diferents països europeus, entre ells Àustria, Alemanya i Luxemburg.

A Itàlia els embargaments han afectat set regions del sud i del nord, entre els quals hi ha la Llombardia i la Toscana. Els detinguts en la batuda estan acusats dels càrrecs d’associació mafiosa, emblanquiment de diners, evasió fiscal i apostes il·legals.