REIVINDICAT PER ESTAT ISLÀMIC

Un terrorista suïcida mata sis persones al centre de Kabul

L'explosió s'ha produït després d'una protesta per la ineficàcia del Govern contra els talibans

zentauroepp45870862 afghan policemen keep watch at the site of a blast in kabul 181112112146 / OMAR SOBHANI

Almenys sis persones han mort després que un terrorista a peu hagi detonat l’armilla  explosiva que portava a sobre a Kabul(Afganistan). La bomba s’ha activat en un control de la policia afganesa, prop d’una escola i del lloc on s’havia celebrat una manifestació 30 minuts abans. L’atac ha sigut reivindicat per Estat Islàmic.

El portaveu de la policia de Kabul, Basi Mujahid, estava a uns 20 metres del lloc quan van ocórrer els fets i assegura que va veure "alguns cossos a terra" i els va apartar. De moment, no s’han donat a conèixer més detalls.

L’atac s’ha produït al final d’una protesta contra el Govern i la seva ineficàcia a l’hora de lluitar contra els atacs delstalibans  en algunes províncies del país. Les Forces Armades van patir moltes baixes en els combats contra els radicals durant el cap de setmana passat a les províncies de Ghazni i Herat.

Atacs a la democràcia

Aquest atemptat forma part de la campanya del terror dels talibans que dominen algunes regions del país. Durant els comicis parlamentaris d’octubre, diverses explosions van sacsejar el procés electoral en diferents parts del país. En aquests atacs van morir 5 persones i 78 van patir ferides de diferent consideració.