Tres nens palestins moren a Gaza en un atac amb un dron israelià

Els menors tenien entre 12 i 14 anys i eren al costat de la tanca de seguretat

zentauroepp45641562 relatives of ahmed abu lebdeh 22 who was killed by israeli181028223816 / Khalil Hamra

Tres menors palestins d’entre 12 i 14 anys han mort aquest diumenge per un míssil israelià llançat des d’un dron a prop de la frontera que separa Gaza d’Israel quan, segons l’Exèrcit, provaven d’assaltar la divisòria, van informar fonts mèdiques palestines.

Cap a les vuit de la tarda, els tres palestins es van aproximar a la tanca de seguretat al sud de Gaza “en un intent de fer-la malbé i, aparentment, col·locaven un aparell explosiu improvisat en la seva proximitat”, va informar l’Exèrcit en un comunicat, que va afegir que “com a resposta, un vehicle aeri va disparar contra ells”.

Sense accés dels metges

Durant més d’una hora, els equips mèdics palestins no van poder acostar-se al lloc, per ser a la zona vetada adjacent a la frontera, però finalment van aconseguir arribar i la Mitja Lluna Roja (equivalent a Creu Roja) va confirmar que van trobar tres cadàvers. “Les forces de l’ocupació han permès a les ambulàncies a l’est de Deir el-Balah entrar per recuperar els cossos. Els equips de la Mitja Lluna Roja han recuperat tres cossos de màrtirs a l’est de Jan Yunis”, va anunciar aquest organisme en un comunicat.

El portaveu del Ministeri de Sanitat palestí, Ashraf al-Qedra, va confirmar que els tres morts “tenien entre 12 i 14 anys” . Des que va començar la campanya de la coneguda com a ‘Gran Marxa del Retorn’ a la línia divisòria, que des de fa set mesos demana el final del bloqueig israelià sobre l’enclavament i el dret al retorn dels refugiats, han mort més de 200 palestins per foc israelià, la majoria en les protestes i en incidents violents.

Aquest cap de setmana es va registrarl’última escalada militar entre Israel i Gaza, des d’on la Gihad Islàmica va disparar prop de quaranta coets cap a territori israelià, a la qual cosa l’Exèrcit va respondre amb desenes de bombardejos sobre objectius militars a la franja.

Israel, que manté un bloqueig des que el 2007 Hamàs va aconseguir el control de l’enclavament per la força, responsabilitza a aquest moviment islamista de la violència a Gaza.