CICLONS A L'ATLÀNTIC

L'huracà 'Florence' avança cap als Estats Units amb vents de fins a 170 km/h

Virginia, Carolina del Sud i Carolina del Nord han declarat l'estat d'emergència

undefined44966449 this noaa rammb satellite image taken at 13 30 utc on septem180910133636

L’huracà ‘Florence’ continua enfortint-se, amb vents màxims fins als 170 quilòmetres per hora i "s’espera que es converteixi aviat en un gran i poderós huracà" mentre avança cap a la costa est dels Estats Units, han alertat els meteoròlegs. Es preveu que aquest huracà de categoria 2 augmenti de velocitatmentre es mou entre les Bermudes i les Bahames dimarts i dimecres, i podria tocar terra als EUA encategoria 3 o superior en l’escala de cinc. 

Segons el Centre Nacional d’Huracans (NHC per les seves sigles en anglès), el ‘Florence’ podria arribar dijous a Carolina del Sud i del Nord. El governador de Carolina del Sud, Henry McMaster, ha instat els habitants de l’estat a preparar-se ja des d’ara.  McMaster ha demanat al president Donald Trump que declarés una emergència federal a l’estat anticipant-se a l’arribada de la tempesta.

Risc per a la vida 

També els residents de l’estat de Virginia, al nord, han sigut advertits que el ‘Florence’representava un risc cada vegada més gran de generar una maror costanera que pot arribar a amenaçar la vida, així com inundacions per fortes pluges.  El governador de Carolina del Nord, Roy Cooper, també ha exhortat els residents de l’estat a preparar-se

. "Tothom a Carolina del Nord ha de vigilar atentament i prendre mesures ara per preparar-se per als impactes a finals d’aquesta setmana". Virginia, Carolina del Nord i Carolina del Sud han declarat estats d’emergència. 

L’NHC també està rastrejant dues tempestes més que planen sobre l’Atlàntic però que estan més allunyades. Isaac, a l’est de les illes de Sobrevent, s’ha enfortit amb vents de fins a 120 quilòmetres hora, segons l’NHC. L’huracà ‘Helene’, que es troba a l’Atlàntic, davant de les illes de Cap Verd a l’oest de l’Àfrica, no sembla de moment que representi cap amenaça.