declaració polèmica

El ministre de l'Interior alemany diu que la immigració és "la mare de tots els problemes"

En una estratègia per robar vots a la ultradreta, Seehofer assegura que entén la "indignació" mostrada en les manifestacions de Chemnitz, tot i que descarta la violència

zentauroepp44906749 german interior minister horst seehofer attends the weekly c180906102703 / MICHELE TANTUSSI

Després de diversos dies sense pronunciar-se, el ministre de l’Interior alemany, Horst Seehofer, va trencar el seu silenci per defensar els manifestants de Chemnitz i assenyalar els immigrants. “La immigració és la mare de tots els problemes”, va dir aquest dimecres en una trobada a porta tancada amb els membres de la Unió Socialcristiana de Baviera (CSU) a la localitat de Neuhardenberg.

Segons ha informat el diari ‘Welt’, l’ultraconservador Seehofer va assegurar davant dels seus correligionaris que entén la “indignació” dels ciutadans que van sortir al carrer després del “brutal crim” de Daniel H., un ciutadà alemany d’origen cubà que va ser assassinat en una baralla en la qual els principals sospitosos són un jove iraquià i un altre sirià. L’homicidi, del qual encara es desconeixen molts detalls, va ser instrumentalitzat per grups ultradretans com el partit antiimmigració Alternativa per a Alemanya (AfD) o el moviment islamòfob PEGIDA, que el van utilitzar per carregar contra la cancellera Angela Merkel i les seves polítiques migratòries.

Malgrat comprendre les protestes, el màxim dirigent de la CSU també es va desmarcar dels actes violents protagonitzats per neonazis, que van atacar ciutadans estrangers i van fer la salutació hitleriana. “Per molt dolent que sigui un crim, res justifica la violència”, va explicar.