CRISI HUMANITÀRIA

Indignació per la mort d'almenys tres nadons en un naufragi a l'intentar arribar a Europa

Les dures imatges recorden la història d'Aylan Kurdi

getthumbsbyfilename

La històriad’Aylan Kurdi, el nen kurd de tres anys que va aparèixer ofegat en una platja de Turquia, per desgràcia es repeteix. Almenys tres nadons van morir divendres al naufragi d’un bot pneumàticnaufragi  que tractava d’arribar a Europa des de les platges de Líbia, i les imatges dels membres de seguretat libis transportant els cossos dels petits han causat indignació a les xarxes.

"A l’embarcació hi naveguen unes 120 persones. La majoria són de nacionalitat subsahariana, però també marroquins i iemenites. Fins al moment s’han recuperat els cadàvers de tres nadons", va detallar una font.

El personal libi va rescatar 16 persones, sent totes elles "homes joves" que van ser traslladats a un centre de detenció a la zona d’Al Hamdiya, a uns 25 quilòmetres a l’est de Trípoli, on són tractats de diverses ferides, va explicar la mateixa font.

Tanmateix, segons els testimonis, a més dels nadons citats, a l’embarcació precària hi navegaven dos nadons més i tres nens menors de 12 anys, a partd’una dotzena de dones, va assenyalar la font, que va citar el relat dels rescatats.

El naufragi es va produir a unes 25 milles nàutiques de la ciutat de Qarabuli, lloc de partida de l’embarcació, pel que sembla a causa d’un incendi que es va desencadenar després que es produís una fallada al motor.

Les platges que s’estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s’han convertit els últims dos anys en el principal bastió de les màfies que trafiquen amb éssers humans, malgrat la presència de patrulleres europees.

Just ahir, Unicef feia una crida als estats de la UE a "actuar junts" per salvar la vida dels més petits.