tragèdia al Mediterrani

Un vaixell italià amb 932 immigrants atraca al port de Catània

Els immigrants, dos dels quals han mort, han arribat a bord d'una patrullera italiana després de ser rescatats diumenge

zentauroepp43728754 migrants waiting for disembark from the italian coast ship d180613102509 / GIOVANNI ISOLINO

Un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana amb 932 immigrants a bord i dos cadàvers ha arribat aquest dimecres a Catània (Sicília), mentre que una altra embarcació d’una ONG alemanya és davant les costes líbies a l’espera d’autorització per desembarcar en algun port.

Els immigrants que han arribat a Catània van ser rescatats diumenge passat en set operacions diferents per embarcacions de la missió europea EUNavforMed i alguns mercants i després van ser transbordats a la patrullera de la Guàrdia Costera Diciotti. Els rescatats en total van ser 937 immigrants i es van trobar dos cossos als bots en què viatjaven.

Durant la travessia cap a Catània es va efectuar una primera parada a Lampedusa per evacuar cinc migrants, quatre dones embarassades i un menor, que van ser immediatament traslladats a hospitals sicilians.

Massiu desembarcament

El nou desembarcament massiu es produeix després que les autoritats d’Itàlia i de Malta neguessin l’atracada a la nau 'Aquarius' de l’ONG SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres amb 630 immigrants i que després de 48 hores d’espera va posar rumb ahir cap a València, amb la disponibilitat del Govern espanyol. En aquest cas, Itàlia no ha posat dificultats a l’arribada d’aquests immigrants al tractar-se d’un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana.