Albiol, sobre acollir el vaixell 'Aquarius': «Espanya no es pot convertir en una gran ONG»

El líder del Partit Popular a Catalunya considera «adequada» la decisió del Govern però que no hauria de ser «una cosa habitual»

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

El líder del Partit Popular a CatalunyaXavier García Albiol, ha considerat aquest dilluns que la decisió del Govern de Pedro Sánchez d’acollir el vaixell ‘Aquarius’ és “adequada” però ha avisat que no hauria de ser “una cosa habitual”, perquè “Espanya no es pot convertir en una gran ONG”.

Albiol ha valorat així la decisió de Sánchez, que ha donat instruccions perquè Espanya aculli el vaixell Aquarius, amb 629 immigrants a bord, a fi d’“evitar una catàstrofe humanitària” i complir els compromisos internacionals en aquesta matèria. Més tard, Metges Sense Fronteres ha dit que l’‘Aquarius’ no pot navegar fins a Espanya perquè és insegur navegar tres dies amb un vaixell que supera la seva capacitat.

En una roda de premsa després de la seva reunió amb el ‘president’ de la Generalitat, Quim Torra, el dirigent del PP ha indicat que la decisió del Govern “és adequada però no es pot convertir en una cosa habitual i reiterada en el temps”, perquè “Espanya no es pot convertir en una gran ONG on tothom pugui venir”.

“Per una senzilla raó: els recursos econòmics són limitats, per tant Espanya no té capacitat econòmica per acollir totes les persones que certament ho necessiten perquè ho estan passant malament o en aquest cas són refugiats d’una crisi humanitària”, ha afegit Albiol.

En aquest sentit, ha subratllat que la UE s’ha de posar “seriosament” amb el problema del repartiment de l’acollida dels refugiats, una cosa que no hauria de ser una “subhasta per veure quin país és el més generós”, i que hauria d’anar acompanyada de fons comunitaris per als Estats que allotgen els migrants, ha recalcat.