TERROR A L'AFGANISTAN

Més d'un centenar de morts i 235 ferits en un atemptat talibà a Kabul

Una ambulància bomba va explotar davant l'antic edifici del Ministeri de l'Interior de la plaça de Sadarat

El nombre de morts per l’atemptat suïcida talibà al centre de Kabul ja s’eleva a 40, mentre que els ferits se situen en 140, segons el Ministeri de Salut afganès. / REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL. VÍDEO EFE

Almenys 103 persones han mort i més de 235 han resultat ferides aquest dissabte en un atemptat talibà amb una ambulància bomba davant l'antic edifici del Ministeri de l'Interior a la plaça de Sadarat, al centre de Kabul..

L'explosió s'ha produït a prop de l'antic Ministeri de l'Interior i d'unes instal·lacions del Directori Nacional de Seguretat (NDS), la principal agència d'intel·ligència afganesa. Els talibans han reivindicat l'atemptat en un missatge a la xarxa social Telegram, en què afirmen que "un màrtir mitjançant amb cotxe bomba ha atacat el primer punt de control a prop del Ministeri de l'Interior".

Espiral de violència

El portaveu del grup Zabihullah Mujahid ha assegurat que en el moment de l'explosió hi havia una gran concentració de policies a la zona. L'atemptat es produeix enmig d'una espiral ascendent d'atacs terroristes contra objectius civils per part de talibans i de l'Estat Islàmic (EI) els últims dies.

Hotel Intercontinental

El cap de setmana passat més d'una vintena de persones van morir a l'Hotel Intercontinental de Kabul durant un assalt comès per sis atacants que van mantenir un enfrontament amb les tropes de seguretat durant 12 hores.

Save the Children

Dimecres passat un atac de l'EI contra la seu de Save the Children a Jalalabad (est) va acabar amb la mort de quatre empleats de l'organització no governamental, un transeünt i un membre de les forces de seguretat, així com dels cinc terroristes.

Balanç

Encara que en els primers nou mesos de l'any passat el còmput de víctimes civils pel conflicte va baixar en un 6%, la primera vegada que es produïa un retrocés des del 2012, les xifres van ser de 2.640 morts i 5.379 ferits, encara "nivells alts", segons l'ONU.